
שאלה שהרבה נשים שואלות את עצמן – איך לצאת מקיבעון להפסיק לחזור על עצמי כל הזמן, יום אחרי יום.
למה זה קורה?
למה אנחנו בכלל מתלבשות בשטאנץ? מתלבשות בצורה שחוזרת על עצמה?

כי זה אזור הנוחות שלנו, והכי קל לנו להישאר בו.
כשאנחנו בשטאנץ, אנחנו לא צריכות להשקיע הרבה מחשבה, ברור לנו מה אנחנו הולכות ללבוש, ברור לנו שזה מתאים לנו, אנחנו לא צריכות להשקיע בזה הרבה זמן. זו מן תבנית כזו שסיגלנו לעצמנו ואנחנו מתלבשות ככה כל יום בשינויים קלים. בלי מהפכות, בלי שינויים וזה סבבה לנו.
כשמישהי מגיעה למצב שהיא רוצה לצאת מהשטנץ, זה אומר שאו שזה כבר מתחיל לשעמם אותה ונמאס לה להיראות כל הזמן אותו הדבר, או שהעירו לה על זה, או שהיא עושה שינויים בתחומים אחרים בחיים, כמו למשל: לעזוב מקום עבודה אחרי שנים, והשטנץ המוכר כבר לא מתאים לאורח החיים החדש שלה.
לפעמים, כשאנחנו רוצות לעשות שינוי בחיים, קל לנו יותר להתחיל את השינוי בחיצוני, במה שאנחנו רואות מול העיניים ותוך כדי להחיל את השינוי פנימה לעוד מקומות בחיים שלנו.
אבל לפני שמתחילות בשינוי, חשוב לדעת איך לא לעשות שינוי
ברגע שקיבלנו החלטה אנחנו רוצות את זה כאן ועכשיו, מייקאובר מהיר כמו בריאלטי.
אבל זו הדרך הכי פחות נכונה. אי אפשר לעשות "זבנג וגמרנו". כשאנחנו רגילות לדפוס מסויים במשך שנים בחיים שלנו קשה לשנות אותו בבת אחת.
שינוי, בכל תחום בחיים, הוא תהליך ולא משהו נקודתי.

אז איך מתחילים בתהליך השינוי?
הדבר הכי חשוב לפני השינוי זה להבין מה נכון לנו? מה מחמיא לגוף לנו?
הנה דוגמא אחת שבטח מוכרת גם לך –
אם עד היום לבשת בגדים כהים מאד, שלא להגיד שחורים, ואת רוצה ללבוש צבעים קצת יותר שמחים בהירים צבעונים, קודם כל כדאי להבין איזה צבעים מחמיאים לך.
אם לא תדעי איזה צבעים הכי מתאימים לך, את עלולה למצוא את עצמך עם צבעים לא מתאימים, להרגיש לא נוח, לא לקבל מחמאות, לחשוב ולהגיד "אמרתי לכם שהשחור הכי מחמיא לי" ולחזור מיד למקום הבטוח המוכר שלך.
לעומת זאת ברגע שתדעי, למשל, שהצבע הורוד או גוון מסוים של ירוק מאד מחמיא לך, ותתחילי את השינוי איתו, האפקט שלו על ההופעה שלך והתרומה שלו למראה הכולל שלך תהיה כל כך מלהיבה, בעינייך ובעיני אחרים, שזה יגרום לך לרצות להמשיך בתהליך השינוי.
תתחילי "בקטנה" ותמשיכי בהדרגה
חשוב לעשות את זה בהדרגה. למשל: אם לבשת עד עכשיו טוטאל לוק שחור והבנת שירוק מסויים מתאים לך, אל תעברי מיד לטוטאל לוק ירוק, אלא תתחילי להכניס אותו בקטנה לצבעוניות שלך: לתיק, לנעלים, לחולצה, לחגורה וכו'.
תחשבי "איך כן", ולא "למה לא"
גם בגזרות אפשר לעשות את השינוי, למרות שהוא טיפה יותר מורכב.
למשל, אם את רגילה ללבוש חולצות גדולות ורפויות מאד, מטשטשות ומסתירות, ואת מבינה תוך כדי תהליך השינוי, שזה כבר לא עובד בשבילך, או שאת רוצה לשדר משהו קצת אחר (אולי כי עשית שינוי והן לא מתאימות יותר לא לגוף שלך, או לאורח החיים שלך), אז חשוב לצאת לדרך רק אחרי שאת מבינה היטב מה מבנה הגוף שלך, ומה באמת נכון לך ללבוש, כדי שבדיוק כמו בצבעים, הצעד הראשון בשינוי יהיה כל כך מבטיח, שישאיר לך חשק וטעם טוב להמשך, שלא תיכנעי ותתייאשי, ותרצי להפסיק את השינוי מיד בניסיון הראשון. כי אנחנו תמיד נחפש את ה"למה לא". למה זה לא יעבוד עבורנו, למה זה לא יקרה אצלי וכו'.
לסיכום
לפני שאת עושה את השינוי, חשוב לעשות את עבודת ההכנה ולהבין איזה צבעים מחמיאים לך ואיזה גזרות מתאימות לך. גם כדי לקצר את הזמן ולראות תוצאות מלהיבות כבר בהתחלה, וגם כדי לא לתת לעצמך את הסיבה לוותר.